Павел Цацулин

Основател на StrongFirst

StrongFirst е школа за сила, основана от Павел Цацулин през 2012 г. Той е авторитет от световна класа и автор на редица книги за изграждане на сила и издръжливост. През 1998 г. Павел представя пудовките на Запад, което води до своебразна революция в света на силовите тренировки.

Павел Цацулин е отговарял за физическата подготовка на Съветските специални части. В последствие става експерт по военна подговка на елитни части на Американската армия, Корпуса на морската пехота, Тайните служби и Морските тюлени. Неговата система за обучение е внедрена в звена за специални операции в две държави, тясно свързани със САЩ. Павел основава StrongFirst, „School of Strength“, за да представи метода „low tech/high concept“ за постигане на висока ефективност и физическа издръжливост сред мъже и жени с всякакъв профил, не само елитни спортисти и войници.

Павел защитава спортна диплома в бившия Съветски съюз и е автор на много книги, включително бестселъра „Kettlebell Simple & Sinister“, най-доброто ръководство за трениране с пудовки. Книгите на Павел Цацулин са преведени на много езици. С пудовка в ръка е избиран от списание Rolling Stone за „Hot Trainer“ и редовно канен в медии като Pravda, Fox News, шоуто на Tim Ferriss и The Joe Rogan Experience.

В StrongFirst се използват:

Всяка година по цял свят се организират семинари за начинаещи и средно напреднали спортисти и ентусиасти в тези три области. Сертификационните курсове са насочени към тези, които искат да разширят знанията си и да получат право да бъдат StrongFirst инструктори.

StrongFirst Семинари

Това са тренировъчни семинари за хора, които тепърва започват своето фитнес пътeшествие, за тези, които вече тренират, но биха искали да проверят и подобрят своята техника, както и за хора, които се подготвят за сертификационни курсове.

Всички обучения са разделени на 3 модула, всеки от тях с продължителност по 4 часа. Голяма част от техниките и стратегиите се основават на програмите и книгите на Павел Цацулин. Участниците, освен сертификат за участие, получават наръчник за обучение на StrongFirst.

Семинарите на StrongFirst в България се организират и водят от StrongFirst старши инструктор Анджелика Стефанска-Ковалик.

StrongFirst KETTLEBELL:


StrongFirst BARBELL


StrongFirst BODYWEIGHT 


StrongFirst Сертификационни курсове

StrongFirst сертификационните курсове са за решителни хора, които искат да се присъединят към международната общност от инструктори. Сертификатът дава право за провеждане на класове по методологията на StrongFirst. Всеки сертификационен курс завършва с изпити, свързани с техническа грамотност, сила и издържливост.

Курсовете продължават от 2 до 3 дни и се водят от
StrongFirst Мастър инструктори и екип от сертифицирани StrongFirst инструктори. Сертификатите за правомощие се подновяват на всеки 2 или 3 години чрез повторно полагане на изпитите. Това гарантира, че нашите инструктори поддържат високо качество на своите умения, физическа подготовка и преподаване.

StrongFirst сертификационните курсове в България се организират от  StrongFirst старши треньор Анджелика Стефанска-Ковалик.

StrongFirst GIRYA (SFG) – Kettlebell Instructor Certification:

StrongFirst Lifter (SFL) – Barbell Training Instructor Certification

StrongFirst Bodyweight (SFB) – Bodyweight Training Instructor Certification

КАК ИЗГЛЕЖДАТ STRONGFIRST ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ СЕМИНАРИ И СЕРТИФИКАЦИОННИ КУРСОВЕ